Първоначално публикувано от ecotronic
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Общи приказки 166
Collapse
X
-
Здравейте колеги,нов съм в клуба и се нуждая от помощ.Колата ми е Алфа 166,2.4JTD/20v-2004,при потегляне,точно когато съвдинителя отделя,се чува шум,като свирене на ремък за окол една секунда,просто съвсем кратко свирване.Това става,когато колата е загряла.При закупуването на автомобилът ми казаха,че ремъците са сменени.Проблема се явява не всеки път при потегляне,на 5-6 потегляния веднъж.Alfa Rome 159 1.9 JTDm-2008
Comment
-
Ако потегляш с повечко газ пак ли го има? Пробвал ли си все едно ще потегляш без газ, като се натовари мотора дали присвирва?
И забравих - при гасене на двигателя да се чува нещо?Last edited by didod; d.m.y г., 18:08.
Comment
-
Първоначално публикувано от didod Покажи съобщениеАко потегляш с повечко газ пак ли го има? Пробвал ли си все едно ще потегляш без газ, като се натовари мотора дали присвирва?
И забравих - при гасене на двигателя да се чува нещо?
---------- Post added at 20:57 ---------- Previous post was at 20:55 ----------
Първоначално публикувано от didod Покажи съобщениеАко потегляш с повечко газ пак ли го има? Пробвал ли си все едно ще потегляш без газ, като се натовари мотора дали присвирва?
И забравих - при гасене на двигателя да се чува нещо?Alfa Rome 159 1.9 JTDm-2008
Comment
-
Чувал съм нещо подобно при 1.9 моторчето - присвирване при гасене, при потегляне с малко газ - там се оказа маховик. При повече разклащане на двигателя се чуваше (примерно на ръчна и опит за потегляне без газ).
Comment
-
Купих колата ит TEMPRAS,много е запзена и подържана,смених и маслото ма двигателя и всички филтри,но ремъци не съм сменял,понеже говорих с него и той ми каза,че са сменени,пък и майстора ги прегледа и каза, ме са добре.
---------- Post added at 21:10 ---------- Previous post was at 21:07 ----------
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеИли ти свири пистовия ремък или феродовия диск на съединителя.
---------- Post added at 21:12 ---------- Previous post was at 21:10 ----------
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеИли ти свири пистовия ремък или феродовия диск на съединителя.Alfa Rome 159 1.9 JTDm-2008
Comment
-
Аз не знам как е възможно да свири маховика, няма от къде да свири. Ако феродовия диск е приплъзвал и прегрял ще свири и ще пее даже. Ако няма други последствия след 500 км градско ще спре.Last edited by lordliness; d.m.y г., 21:30.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеИли ти свири пистовия ремък или феродовия диск на съединителя.Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеАз не знам как е възможно да свири маховика, няма от къде да свири. Ако феродовия диск е приплъзвал и прегрял ще свири и ще пее даже. Ако няма други последствия след 500 км градско ще спре.Alfa Rome 159 1.9 JTDm-2008
Comment
-
За да елиминираш ремъка го откачи за малко, някои ги поливат с вода и докато е мокър не свири, само после покарай за да изсъхне, за да не замръзне нещо. Ситуацията според мен не е много притеснителна.Last edited by lordliness; d.m.y г., 22:13.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеЗа да елиминираш ремъка го откачи за малко, някои ги поливат с вода и докато е мокър не свири, само после покарай за да изсъхне, за да не замръзне нещо. Ситуацията според мен не е много притеснителна.Alfa Rome 159 1.9 JTDm-2008
Comment
-
Аз пък залагам на педала на съединителя, че се е разскърцал. Решение на проблема май няма, на 164-ката го пръсках с какви ли не спрейове с медна грес и още какво ли не, леко намаля скърцането, но не изчезна.1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon
Comment
-
Първоначално публикувано от Tempras Покажи съобщениеАз пък залагам на педала на съединителя, че се е разскърцал. Решение на проблема май няма, на 164-ката го пръсках с какви ли не спрейове с медна грес и още какво ли не, леко намаля скърцането, но не изчезна.Alfa Rome 159 1.9 JTDm-2008
Comment
-
То скърцащия педал си е проблем на 164, 166 и Капа.
Но скърцането не е от оста на педала.
Към колегата с шума - пробвай без ремък, както ти казаха. Но се съмнявам да е ремък.
Comment
Comment